Sarayözünde 11.Buluşma

Amasya Merkez Sarayözü klöyü derneği uyelerını 11.kez şehitler baba etlkinliğinde buluşturdu.

25.06.2014

Amasya Merkez Sarayözü Köyü 11.Şehitler BAba  etkinliğinde  muhteşem bir  katılımla  buluştu.
Yoğun bir  şekilde İstanbul'da ikamet eden Sarayözü köylüleri  Derneğin yapmış olduğu Bu özel günde  Anadolunun değişik illerinde ikamet eden  Sarayözlüleride bu gunde  buluşturuyor.
Dernek Başkanı Turgay Ünsal'ın Görevi devraldığında ilk  resmi bir  etkinliğe  çıkması devamında köy muhtarının yeni dönemde  göreve  gelmesiyle onun açısından da ayrı bir  heyacan  yaşatıyordu.Saraözü köyü derneğinin Efsane Başkanı Aslan Sarıkaya  şimdilerde Amasya İlderneği başkanlığı görevınde bulunmakta ancak dernek başkanlığı dönemınde  başlatılan  Şehitler  Baba etkinliğinde  10 defa  başkan olarak bulunurken bu defa Derneğin Onursal başkanı olarak şenlikte  yer  aldı.

Etkinlik için İstanbul'dan  6 otobus ile  yola  çıkan  Dernek Yönetimi  bu defa  MEDYA TV Anadolunun Sesi Proğramı yapım ve  sunucusu Salih Turgut  ile  tanıtım ekibinide Saraözüne  götürdü.

Dernek Başkanı TURGAY ÜNSAL Yaptığı konuşmasında '' Derneğimizin düzenlemiş olduğu 11.Şehitler baba Şenliğimize  Başta  protokol misafırlerımız ,Basınımız ve  derneğimizin değerli üyeleri eşleri ve  geleceğimizin teminatı gençlerimiz .Şenliğimize  hoş geldiniz. Dernek başkanlığında ilk etkinliğimiz bu ancak  Onursal Başkanımıza  bu  etkinliği başlatıp bugunlere getirilmesinde vermiş oldukları maddı ve  manevı emeklerine teşekkür  ediyorum .dedi

Saraözu  Köyü Derneği Semah Ekibinin muhteşem Gösterisi görülmeğe değerdi .
Proğramda  Sazı ve  sozu ile  Halk Ozanı Ali KEL  söylediği birbirinden  guzel turkulerı ile  ayakta  alkışlandı .Kurban  etlerinin  pişirilmesi   şenlik pilavının pişirilmesi ile  yemek ikramı başladı  etkinlik alanına  gelen herkes birlik kurbanının yeğeinden etlerinden  yedi.

25.06.2014

MUSTAFA AKMAN yazdı.

resimlere bakmaktan yoruldum. gidemeyipte gönlünü tazelemek isteyen tek tek baksın keşke gitseydim desin..fakat açılışla ilgili resim göremedim