Sarayözü Köyünde Misafırhane Açıldı.

21.06.2014 cumartesi günü yapılan 11.şehitler baba etki,nliğinde sonra saat 17.30 da yapılan resmii açılışınıda yapan Dernek yönetimi etkinliğe gelen dernek uyelerının de yoğun ilgi gösterdiği bu akşamda yüzler ikinci kez güldü.

26.06.2014

Köy merkezınde bulunan geçmiş Yıllarda İlköğretim okulu Öğretmen lojmanı olarak kullanılmış daha sonra Okulların öğrenci azlığından kapanarak toplu eğitim sistemıne geçilmesiyle lojmanlarda derslıkler gıbı boş kalmıştı.
Dernek yönetimi tarafından ilgili devlet birimlerine müracaat yapılması sonucunda yıllardır atıl durumda bulunan ıkı kat dört daire şekliyle modern bir daire şekliyle oturulur hale getirildi.
Sarayözü köylü olup köye gittiğinde kalacak evı olmayanlar için konforlu ve rahat bır mekan olarak ufak bir bedele kıralanması yapılacak.
21.06.2014 günü yapılan Şehitler baba şenliğinin bitimi ile akşam saatlerinde açlışı yapılan Misafır hane için Dernek Başkanı Turgay Ünsal şu açıkmayı yaptı.

Onursal BAşkanımız Aslan Sarıkaya ile biliyosunuz önceki dönem başkanımız idi Muhtarımız ve Amasya Milli eğitim ve Valilik nezdınde çalışmalar yaparak Mısafır hanemızi bu hala getirdik .Bu gune kadar emeklerı geçen her aşamada bize destek veren Kamu kurum temsilcilerine eski muhtarımıza dernek yönetimlerimize sarayözü köylü hemşerilerimize bugun açılış için gelen değerli protololumuze dernek yönetimim adına ayrı ayrı teşekkur ederim .''dedi.
Kurdele kesmek üzere Protokolde yer alan ADEF Genel Başkanı Saim Diken, ADEF Onursal Başkanı İsmet Abacı, ADEF Önceki dönem Başkanı Turan Sayar,Amasya İl Derneği Başkanı Aslan Sarıkaya,Sarıyar Köyü derneği başkanı Aytekin Bakır,ADEF Genel BAşkan Yardımcısı Ve GÜMYAD başkanı Remzi Acar,ADEF Genel Başkan Yardımcısı Elif Bolat ve Ali Kel Keçiköy Dernek Başkanı Koral Yuksel,İş Adamı Mehmet Akman ve Hüseyin Acar.

ADEF Genel Başkanı Saim Dİken Kurdele keserken Yaptığı konuşmasında '' Bugune kadar derneklerimizin pek çok etkınlıklerınde bulundum.Ancak bugunkı gibi guzel ve anlamlı bır açılışı ilk defa yapıyorum.Emekleri olan herkesı tebrik ediyorum.Böylesıne guzel çalışmalar yaparken bızlerede görev duşerse her zaman yanınızdayız. Hayırlı olsun ''dedi.
Tüm Sarayözü insanı Şenlikten Sonra açılış için Misafırhane bahçesinde toplanmıştı .İkramlar yapıldı.Orkestra eşliğinide halaylar çekildi oyunlar oynandı .

26.06.2014

aslan sarıkaya yazdı.

emeği geçen herkeze sahsım ve dernek üyelerimiz adına teşekkür ederim .onursal başkan ve amasya il dernek başkanı